Vzduchové jističe Arion – jistota z Letohradu | OEZ
OEZ (https://www.oez.cz/)

Vzduchové jističe Arion – jistota z Letohradu

Od roku 2010 se jističe Arion vyrábí přímo v závodě v Letohradě.

Jaká jsou jejich provedení?

Dodávají se v 3 nebo 4pólové verzi s proudovým rozsahem do 6 300 A. Na základě proudového rozsahu jsou dále rozděleny do tří velikostí: nejmenší velikost I má proudový rozsah do 2 000 A, střední velikost II až do 4 000 A a největší velikosti III až do 6 300 A.

Všechny velikosti mohou mít pevné nebo výsuvné provedení. Jističe mohou být použity v obvodech se zkratovými proudy do 150 kA a za určitých podmínek mohou být provozovány až do 1 150 V AC.

Charakteristiky nadproudových spouští jsou určeny pro řadu aplikací. Můžete si vybrat z 5 typů nadproudových spouští, které se liší použitím – od nejjednodušších aplikací (např. ochrana vedení nebo motorů) až po velmi složité systémy se selektivní ochranou. Nejvyšší verze nadproudové spouště má displej, který zobrazuje nastavení jističe a stav obvodu. Všechny nadproudové spouště mají možnost regulace jmenovitého proudu od 0 do 60 %.

 

 arion

foto: archív OEZ 

 

V čem spočívají výhody jističů Arion?

Výhodou jističů Arion je jejich dlouhá životnost. Jističe jsou navrženy tak, aby vydržely, v závislosti na jejich verzi, až 22 000 cyklů s maximálním zatížením.

Další výhodou je široká nabídka příslušenství. Je možné použít pomocné spouště pro vypínání samostatných zařízení, zapínací spouště pro zapínání na dálku, motorový pohon pro automatické ovládání zátěže, mechanické blokování až tří jističů, řízení přes datovou komunikaci atd.

Jističe Arion zaznamenávají různé veličiny, jako např. proud, napětí, výkon, energie, účiník, frekvence nebo harmonické. Tyto veličiny jsou zobrazovány přímo na displeji nadproudové spouště nebo jsou přenášeny do řídicího systému prostřednictvím datové komunikace.

arion-vyroba

foto: archív OEZ 

 

Jak se jističe Arion vyrábějí?

Jističe Arion se vyrábí pouze na zakázku. Nicméně díky flexibilní výrobě u nás v Letohradě jsme schopni je doručit zákazníkovi

ve velmi krátké době. Kvalita, cena a rychlost jsou to hlavní, co zákazník ocení při zadání zakázky. Cílem je, aby výrobky u zákazníka zajišťovaly funkce, pro které byly vyrobeny – a to rychle a bez chyb.

Po celém světě

Výrobky od nás z Letohradu plní svou ochrannou funkci na Filipínách, v Singapuru, Thajsku, Ománu, Spojených arabských emirátech, Jihoafrické republice, Brazílii, Chile, Peru, Mexiku, USA, Rusku a dalších desítkách zemí světa, včetně celé Evropy.

Samozřejmostí je přehledný katalog, podrobné pokyny k použití a konfigurátor, který pomůže při konfiguraci a nacenění jističe.

 

 

Arion