Jak pracuje OEZ během nouzového stavu? | OEZ
OEZ (https://www.oez.cz/)

Jak pracuje OEZ během nouzového stavu?

Ještě před vyhlášením nouzového stavu vládou ČR přistoupila naše firma k mnoha preventivním opatřením, která měla zabránit šíření nemoci Covid-19.

Rychle se nám podařilo najít zdroje pro ochranné pomůcky, zavedli jsme měření tělesné teploty příchozích zaměstnanců prostřednictvím termokamer. Ale asi úplně nejvíce nám pomohly desítky našich zaměstnankyň, které ušily pro potřeby firmy přes 2000 roušek!

Do areálů OEZ v Letohradě, Králíkách a Bruntále se nedostane nikdo nepovolaný. Veškerá jednání se přesunula do digitálního on-line světa. Expedice probíhá formou externích partnerů. Odběr sortimentu „napřímo“ tedy není možný.

 

foto: archiv OEZ 

Naše výroba ale běží naplno. Protože se OEZ se svým produktovým portfoliem pohybuje především v oblasti infrastruktury, nepřinesla „koronavirové krize“ propad objednávek, jako tomu bylo například u průmyslu. „Na druhou stranu se zvýšila nemocnost a čerpání ošetřovného u zaměstnanců v souvislosti s uzavřením škol a školek. Uzavření hranic znemožnilo dojíždění zaměstnanců z Polska. Ve výrobě jsme tak čelili a čelíme nedostatku pracovníků,“ podotýká generální ředitel OEZ Roman Schiffer.

 

 foto: archiv OEZ 

 

A jak situaci řešíme?  Na pořadu jsou přesčasy, sobotní směny, pracují brigádníci nebo dobrovolníci z kanceláří. Jednou z nich je i Linh Phamová z marketingového oddělení, která mj. pomáhá připravovat i tento Newsletter. „Prozatím nejsem ještě tak zběhlá, jako zkušené kolegyně ve výrobě, ale mám radost, že touto cestou mohu pomoci jak firmě, tak vlastně i sobě. Zblízka poznám a osahám si kompaktní jističe 3VA, které v marketingu naplňují značnou část mé pracovní doby.“

Generální ředitel Roman Schiffer dodává: „Díky velkému úsilí všech zainteresovaných situaci zvládáme a plníme závazky vůči zákazníkům. Mám radost, že se nám daří plnohodnotně vyrábět a expedovat naše produkty i na místa nyní nejdůležitější, například do nemocnic.

nouzovy stav OEZ

foto: archiv OEZ