VÁNOČNÍ CHARITATIVNÍ SBÍRKA A DALŠÍ POMOC | OEZ
OEZ (https://www.oez.cz/)

VÁNOČNÍ CHARITATIVNÍ SBÍRKA A DALŠÍ POMOC

Společně s Ježíškem pomáháme potřebným. Letos je to Záchranná stanice a ekocentru Pasíčka a Linka důvěry – Blíže k Vám.

Ježíšek na záchranné stanici

Ve třetím ročníku vánoční charitativní sbírky Ježíšek jsme se letos rozhodli pomoci Záchranné stanici a ekocentru Pasíčka. Sbírka probíhala od 30. listopadu do 11. prosince. Během dvou týdnů se nám podařilo vybrat kromě plné bedny krmiva a dalšího materiálu potřebného pro chod stanice i balík sena, který do sbírky darovali kolegové ze zkušebny.

Ačkoli nám takový dárek trochu zkomplikoval převoz, v záchranné stanici udělal velkou radost. „Chtěl bych jménem Záchranné stanice a ekocentra Pasíčka všem v OEZ poděkovat za to, že jste se rozhodli podpořit právě náš spolek. Letošní rok byl pro nás všechny velmi náročný, o to víc si této pomoci a podpory vážíme,“ dodává pan Milan Oppa ze záchranné stanice.

Ještě jednou děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili. Velmi nás těší, že i v této náročné době jste ochotni pomáhat tam, kde je to třeba. 

Stanice pomáhá zachraňovat zvířata z volné přírody na území Pardubického kraje, kromě toho realizuje ekovýchovné programy zejména pro děti. Součástí areálu je i veřejnosti přístupná expozice zvířat žijících v ČR.

Burza filantropie 2020

OEZ se tradičně účastní i burzy filantropie, která umožňuje propojení neziskového sektoru s veřejnou správou a podnikatelským sektorem.

Přestože v letošním zvláštním roce je mnohé jinak, rozhodli jsme se podpořit projekt Linka důvěry – Blíže k vám organizace Kontakt Ústí nad Orlicí o.p.s. Organizace poskytuje okamžitou pomoc v nepříznivých životních situacích. Příspěvek ve výši 14 500,- Kč pokryje náklady na propagační materiály, které mají veřejnosti více přiblížit služby naší regionální Linky důvěry.

O dalších charitativních projektech OEZ Vás budeme informovat ve vydáních Newsletteru 2021.