Víte, proč mají zaměstnanci OEZ dobrou duši? | OEZ
OEZ (https://www.oez.cz/)

Víte, proč mají zaměstnanci OEZ dobrou duši?

Projekt s názvem „Ježíšek 2018 – Pomáháme s OEZ“ jsme odstartovali na začátku října. Princip byl jednoduchý - uspořádat sběr zachovalých věcí.

Od našich zaměstnanců jsme sbírali oblečení, boty, hračky nebo hygienické potřeby a věnovali je lidem, kteří to ocení.

Vybralo se celkem 29 pytlů a 2 bedny  oblečení pro dospělé i ty nejmenší děti, velké množství hraček, kosmetiky, jednorázových plen, bot a dalších doplňků. Nechyběly také praktické věci jako spací pytle, pomůcky a vybavení na sport nebo polštáře a teplé deky.

 

Kam věnované věci poputují?

Rozhodli jsme se podpořit Oblastní charitu v Ústí nad Orlicí. Charita se obecně potýká s nedostatkem teplého pánského oblečení, spacích pytlů, dek a přikrývek a teplých zimních bot, dále mýdel, žiletek a hygienických potřeb. Věci poslouží pro účely projektů Sociální šatník a Sociální sprcha.

Druhá část věcí, která se skládala převážně z oblečení pro malé děti, hraček a plen, byla věnována mladé mamince trojčat z Hlavné u Žamberka. Trojčata se narodila v květnu 2018. Jelikož je péče o tři současně narozená miminka pro rodinu náročná, chtěli jsme pomoci a rodině alespoň trochu usnadnit situaci.

Byli jsme velmi překvapeni, s jakým ohlasem se akce „Ježíšek 2018 – Pomáháme s OEZ“ setkala u našich zaměstnanců. Ti ukázali, že mají dobrou duši. Díky nim se dostalo pomoci lidem, kteří nemají tolik štěstí nebo se musejí vypořádat s mimořádnými událostmi.