Oceloplechové rozvodnicové skříně RZB | OEZ
OEZ (https://www.oez.cz/)

Oceloplechové rozvodnicové skříně RZB

Oceloplechové rozvodnicové skříně RZB

Jedním z parametrů ve kterém skříně vynikají, je výjimečně velký prostor uvnitř skříně pro přístroje a uložení kabelů. Další výhoda rozvodnicových skříní RZB je např. v oblasti připojování PE a N vodičů do svorkových bloků. Každý elektrikář jistě ocení vysoký komfort při práci s rozvodnicovými skříněmi RZB.

V nabídce oceloplechových rozvodnicových skříní RZB najdete dvě varianty – zapuštěné (RZB-Z-...) a nástěnné (RZB-N-...). Dalším kritériem pro výběr skříně je maximální počet modulů ve skříni (72–198), počet řad (3-6) a maximální počet modulů v jedné řadě (24 nebo 33). Příklad typového označení: RZB-Z-3S72 -> zapuštěné, 3řadé provedení pro max. počet 72 modulů.

Nadstandardní prostor

Výjimečný prostor pod „U“ lištami ve své kategorii

Rozvodnicové skříně RZB nabízejí nejvíce místa ve své kategorii pod „U“ lištami. Mezi „U“ lištou a zadní stěnou rozvodnicové skříně se nachází 50 mm prostoru pro vedení vodičů.

Komfortní prostor mezi řadami

Komfortní prostor najdete také mezi řadami přístrojů – rozteč „U“ lišt 150 mm. Tento prostor oceníte zejména při použití propojovacích lišt v kombinaci s připojováním vývodních vodičů.

Variabilní prostor u svorkovnic

Pro zvýšení komfortu při zapojování PE a N vodičů je možné umístit lištu s N svorkovnicemi ve 3 pozicích podle preferencí elektrikáře nebo odejmout N svorkovnice a nejdříve připojit PE vodiče a po zpětné montáži N svorkovnic připojit N vodiče.

Velký prostor po bocích skříně

Pro pohodlné vedení vodičů ve svazcích po bocích skříně i při osazení maximálního počtu přístrojů v řadě.

Velký počet svorek ve standardním balení

V každé rozvodnicové skříni jsou v základním balení svorkové bloky s dostatečným počtem míst pro připojení PE vodičů a N vodičů, které je možné až zdvojnásobit pomocí nabízeného příslušenství. Dále jsou standardně v každém balení minimálně tři kusy svorkových bloků N pro chránič.

Vymyšleno pro českého elektrikáře

Dvě možnosti propojování přístrojů

Skříně RZB nabízejí více možností, jak propojovat přístroje. Pokud nechceme propojovat přímo ve skříni, máme možnost vyjmout rám s „U“ lištami ze skříně a přístroje propojit mimo základnu, poté celý rám vložit do skříně a připojit přístroje. Navíc je možné odšroubovat 1. řadu přístrojů s „U“ lištou z rámu pro pohodlné připojení PE a N vodičů.

Variabilita montáže

Svorkové bloky PE a N lze umístit nahoru i dolů v závislosti na zvyku elektrikáře a směru přívodu. Rám je vybaven úchyty, pomocí kterých je možné korigovat hloubkové nerovnosti.

Rozvodnicové skříně RZB jsou zařazeny v konfigurátoru DBO, ve kterém jako původní výrobce poskytujeme výsledky zkoušek dle ČSN EN 61439-3 (DBO). Informace ke konfigurátoru DBO najdete na našich webových stránkách http://www.oez.cz/sluzby/rozvodnice-dbo.

Kompletní nabídku rozvodnicových skříní RZB najdete v katalogu Rozvodnicové a rozváděčové skříně Distri.

Webové stránky RZB

http://www.oez.cz/produkty/rzb-velkoobsahove-rozvodnice-ip30